Гість


Тут навчаються майбутні лідери         Навчання – це лише одна з пелюсток тієї квітки, що зветься вихованням.
Реєстрації
Меню
Категорії розділу
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 179
Міні-чат
Міні - чат Міні - чат
200
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відвідувачі сайту
Flag Counter
Гаряча лінія
Цитата дня
Ми всі як олівці. Кожен малює свою долю. Хтось ламається, хтось тупить, а хтось заточується і рухається вперед.

{{ date }}

{{ time }}

ДСЯО
Випадкові фотографії
Календар свят та подій
Календар свят України. Мова ділового спілкування
Мікрорайон
Погода
Погода
Останні новини
Новини OSVITA.UA
Новини ММК Коростень

20:29
ЗНО 2021

1 лютого стартувала реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році – вона закінчується 5 березня.

Основна сесія ЗНО відбудеться з 21 травня до 15 червня 2021 року. А додаткова реєстрація на ЗНО – від 6 до 18 травня.

Зареєструватися можна https://zno.testportal.com.ua/registration
Про порядок реєстрації http://osvita.ua/test/advice/5484/


Про затвердження Порядку проведення державної підсумкової атестації

Деякі питання проведення в 2021 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти

Деякі питання проведення в 2020/2021 навчальному році державної підсумкової атестації осіб, які здобувають загальну середню освіту

Основна сесія ЗНО відбудеться з 21 травня до 15 червня 2021 року. А додаткова реєстрація на ЗНО – від 6 до 18 травня.

Як зареєструватися на ЗНО-2021

Щоб зареєструватися для участі в ЗНО, потрібно правильно обрати категорію, створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої є на сервісі УЦОЯО. Або можна підготувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти (для випускників шкіл, студентів професійно-технічних закладів і коледжів, які у 2021 році завершують навчання).

Які документи потрібні для реєстрації на ЗНО

  • копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). У разі відсутності паспорта окремі категорії осіб можуть подати інший документ.
  • дві однакові фотокартки для документів розміром 3х4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку (фотокартки мають бути виготовлені на білому або кольоровому фотопапері);
  • реєстраційну картку, яку можна сформувати самостійно, скориставшись спеціальним сервісом "Зареєструватися", що доступний на веб сайті Українського центру оцінювання якості освіти, або звернутися за допомогою до особи, відповідальної за реєстрацію в закладі освіти, де ви навчаєтеся.

Згодом зареєстровані учасники ЗНО до 30 квітня зможуть завантажити запрошення-перепустки зі своїх інформаційних сторінок. На них буде зазначено час та місце проведення тестувань.

Основні дати ЗНО-2021 / Інфографіка 24 каналу / Дані УЦОЯО

Які предмети на ЗНО обрати

Випускники, які закінчують школу в 2021 році, обов’язково мають пройти ДПА у формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів:

  • українська мова або української мова і література;
  • математика (рівень стандарту або профільний – залежно від рівня, на якому вивчався предмет);
  • історія України або іноземна мова (за вибором учня);
  • один із навчальних предметів на вибір (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Чи є обов’язковим 2021 року ЗНО з математики? Для випускників обов’язковою є ДПА з математики у формі ЗНО. Але для випускників минулих років математика не є обов’язковим навчальним предметом.

Як визначитися, яке ЗНО потрібно пройти – з української мови чи з української мови і літератури? Вибір цього предмета залежить від спеціальності, на яку плануєте вступати у 2021 році.

Водночас бали за тестування будуть рахуватися по-різному. Так, на ДПА результати переводять в оцінку від 1 до 12 балів, а на ЗНО у 100-200 балів.

Зазначимо, що цього року кожен учасник має право скласти ЗНО не більш як із 5-ти навчальних предметів (для порівняння: у 2020 році для випускників були доступні тести максимально з 4 предметів).

Коли будуть результати ЗНО та вступна кампанія

У 2021 році для вступу до вишу на бакалаврат абітурієнт має подати сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох конкурсних предметів, якщо для вступу ще необхідно пройти творчий конкурс).

Інформація про результати ЗНО з усіх навчальних предметів з'являться на інформаційних сторінках учасників тестування до 30 червня 2021 року.

А вже з 1 липня абітурієнти зможуть створити електронний кабінет та завантажити до нього документи. Подати документи до закладів вищої освіти можна буде з 14 липня до 23 липня включно. Зазначимо, що вступні іспити та творчі конкурси будуть проводитися з 1 по 13 липня включно.

Скасування ЗНО не розглядається

Міністерство освіти і науки розглядає кілька варіантів проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році залежно від епідеміологічної ситуації.

 


Календар ЗНО-2021: дати основної сесії, оголошення результатів, подання документівОсновні дати ЗНО-2021 щодо реєстрації, завантаження запрошення, тестування, оприлюднення результатів, подання документів до вишів.

«Ми маємо змогу підготувати сьогодні 4 різних варіанти проведення ЗНО: від ЗНО в повному обсязі до ЗНО з відміною державної підсумкової атестації, проведення ДПА в формі ЗНО або проведення ДПА в закладах освіти. Це тільки технічні можливості, які дозволяють нам знизити кількість осіб, які складатимуть ЗНО», – заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, наголосивши, що про скасування цьогорічного тестування не йдеться.

Кожен вступник зможе скласти ЗНО не більш як з 5 предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з 13 навчальних предметів.

Учні, які закінчують школу, а отже отримують повну середню освіту, повинні скласти ДПА (державну підсумкову атестацію) у формі ЗНО.

Вони складатимуть 4 обов'язкових предмети:

  • українську мову;

  • математику;

  • іноземну мову або історію України (на вибір);

  • ще один предмет на вибір випускника (біологію, географію, фізику, хімію або англійську, німецьку, іспанську, французьку мови).

Для вступу в 2021 році зараховуватимуть і результати ЗНО за 2018-2021 роки.

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) вже є демонстраційний варіант сертифікаційної роботи з української мови та літератури і розбір завдань. Також можна завантажити мобільний додаток «Моє ЗНО», щоб стежити за графіком і місцем проведення тестувань, а потім отримати власні результати іспитів.

Що нового у ЗНО з українською мовою

У 2021 році вступники можуть складати окремо або тест з української мови, або тест з української мови та літератури. Раніше мова і література входили до одного предмету ЗНО.

Важливо: усі мають складати українську мову. Це стосується випускників шкіл та інших закладів загальної середньої освіти, а також учнів (слухачів, студентів) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2021 році здобудуть повну загальну середню освіту.

Ті, хто обирають гуманітарний напрямок, складатимуть українську мову та літературу, а «технарі» можуть обрати тільки українську мову.

«Тест з української за тривалістю коротший, ніж тест з української мови та літератури, і тестування триватиме 150 хвилин. Тест з української мови та літератури, відповідно, є більш довгим, і тестування триватиме 210 хвилин», – сказала заступниця директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко.

Що з новим українським правописом?

У Центрі оцінювання якості освіти повідомили, що новий правопис, який Кабмін ухвалив 22 травня 2019 року, а Окружний адмінсуд скасував у січні 2021, поки що не фігуруватиме у тестових завданнях.

«У завданнях зовнішнього незалежного оцінювання протягом п’яти років будуть використовуватися норми українського правопису, які не зазнали змін. Тобто завдання, які стосуються норм українського правопису, будуть ґрунтуватися тільки на тих усталених нормах, які не змінилися», – йдеться в повідомленні на сайті Центру з посиланням на наказ МОН від 29 липня 2019 № 1033.

Протягом п’яти років не буде вважатися помилкою писати згідно з нормами попередньої редакції правопису. Екзаменатори позначатимуть написання слів, яке не відповідатиме чинному правопису, однак не будуть це враховувати – такі помилки не вплинуть на загальний бал учасника тестування.

Обов’язкова математика на ЗНО-2021

З 2021 року підсумкова державна атестація з математики стане обов'язковою для випускників українських шкіл та всіх здобувачів середньої освіти.

«Це нововведення. Нагадую, раніше можна було обирати з математики або історії України. Історія України або іноземна мова, а також один з навчальних предметів на вибір», – сказала заступниця директора Центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Освітяни таке рішення пояснили тим, що всі країни, які хочуть посилити свій інноваційний потенціал, запроваджують обов'язковий іспит з математики.

Сертифікаційна робота з математики налічує 34 завдання різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (16 завдань), на встановлення відповідності (4 завдання), відкритої форми з короткою (9 завдань) та розгорнутою (5 завдань) відповіддю.

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100–200 балів буде встановлено поріг «склав/не склав» – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань.

Учасники, які подолають цей поріг, зможуть узяти участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти.

Учні 9-х класів складатимуть ДПА у закладі освіти письмово

Минулого року через карантин ДПА для дев’ятикласників скасували. Цього року учні 9-х класів складатимуть ДПА у закладі освіти в письмовій формі.

В МОН спростували інформацію про те, що випускники 9-х класів знову звільняються від ДПА. Атестація може проводитися в закладі освіти або у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Крім того, жодного ускладнення ДПА не буде. Завдання будуть такими ж як для ДПА, що проводилася у 2018/2019 навчальному році.

Реєстрація на ЗНО

Реєстрація триватиме з 1 лютого по 5 березня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Випускники шкіл, студенти професійно-технічних навчальних закладів та коледжів мають надати комплект реєстраційних документів особі, яка відповідає за реєстрацію у навчальному закладі.

Ті, хто закінчив навчання раніше надсилають комплект до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів, слухачів, студентів для проходження ДПА у формі ЗНО до 1 березня 2021 року.

Основна сесія ЗНО

Пробне ЗНО з усіх навчальних предметів відбудеться 10 квітня, а вже з 16 квітня розпочнеться оприлюднення його результатів.

Щодо основної сесії тестувань, то зареєстровані учасники ЗНО зможуть завантажити запрошення-перепустки з власних інформаційних сторінок до 30 квітня.

Основна сесія відбуватиметься за наступним графіком:

  • 21 травня – Хімія;

  • 24 травня – Іспанська мова, Німецька мова, Французька мова;

  • 25 травня – Англійська мова;

  • 28 травня – Математика;

  • 1 червня – Українська мова та література;

  • 4 червня – Історія України;

  • 7 червня – Фізика;

  • 10 червня – Біологія;

  • 15 червня – Географія.

Коли будуть результати ЗНО

Офіційні результати ЗНО розміщуються на інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання:

  • з української мови і літератури, математики, історії України, англійської, іспанської, німецької, французької мов – не пізніше ніж через 25 календарних днів після проведення зовнішнього оцінювання із зазначених предметів;

  • з інших предметів – не пізніше ніж через 14 календарних днів.

До 22 червня мають оголосити результати ЗНО з математики, до 25 червня – з української мови.

Коли розпочинається вступна кампанія

З 1 липня абітурієнти зможуть створити особисті електронні кабінети вступника і завантажити туди свої сертифікати ЗНО.

1-13 липня планується проводити вступні екзамени та творчі конкурси.

З 14 по 23 липня абітурієнти мають подати свої документи до вищих навчальних закладів.

До 28 липня вищі навчальні заклади повинні оприлюднити рейтингові списки абітурієнтів.

Щоб уникнути черг під приймальними комісіями, з 2021 року в онлайн-форматі можна буде виконати всі пункти процедури вступу, однак потрібен електронний підпис абітурієнта.

Також цього року обмежать кількість заяв на контракт від одного абітурієнта – максимум 30.


Вас може зацікавити...

Категорія: ЗНО | Переглядів: 149 | Додав: Toretti | Теги: ЗНО, реєстрація, 2021, ДПА | Рейтинг: 0.0/0

Для переходу на дану сторінку з мобільного пристрою відскануйте QR-код

Всього коментарів: 0

Додати коментар


Имя:*
E-Mail:
Коментар:
Підписка:1
Код *:

Популярні теги

Теги
Оголошення