Гість


Тут навчаються майбутні лідери         Навчання – це лише одна з пелюсток тієї квітки, що зветься вихованням.
Реєстрації
Меню
Категорії розділу
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 179
Міні-чат
Міні - чат Міні - чат
200
Block title
Block content
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Відвідувачі сайту
Flag Counter
Гаряча лінія
Цитата дня
Ми всі як олівці. Кожен малює свою долю. Хтось ламається, хтось тупить, а хтось заточується і рухається вперед.

{{ date }}

{{ time }}

ДСЯО
Випадкові фотографії
Календар свят та подій
Календар свят України. Мова ділового спілкування
Мікрорайон
Погода
Погода
Останні новини
Новини OSVITA.UA
Новини ММК Коростень

16:50
Свідоцтво досягнень учнів (учениць) 3 - 4 класів НУШ

Свідоцтво досягнень – це документ, який дає розгорнуте уявлення про навчальний поступ дитини в школі. Вчитель / вчителька заповнює документ двічі на рік.

Свідоцтво досягнень складається з двох частин: характеристики наскрізних умінь учня / учениці та результатів навчання за предметами або інтегрованими курсами. Наскрізні вміння або так звані “м’які” вміння, як-от читання з розумінням, ініціативність чи здатність співпрацювати, формуються під час вивчення всіх предметів та інтегрованих курсів.

Свідоцтво досягнень не містить балів. Для оцінювання як наскрізних умінь, так і результатів навчання учнів / учениць 12-х класів застосовуються твердження “має значні успіхи”, “демонструє помітний прогрес”, “досягає результату за допомогою дорослих”, “потребує уваги й допомоги”. У 34-х класах результати навчання оцінюють за чотирма рівнями: “початковий”, “середній”, “достатній”, “високий” рівні, а наскрізні вміння – так само, як і в 12-х.

Свідоцтво досягнень не містить оцінок у балах із предметів, натомість розгорнуто окреслює рівень сформованості наскрізних умінь та результатів навчання, за якими можна простежити навчальний поступ учнів / учениць. На відміну від табеля, де виставляли бали з предметів і якиий не надавав чіткого розуміння, що саме учню / учениці вдається, а чому варто приділити більше уваги, свідоцтво досягнень дає змогу батькам або особам, які їх замінюють, побачити ширшу картину навчання дитини завдяки виокремленим результатам навчання.

У свідоцтві досягнень також міститься інформація і про наскрізні вміння, які формуються під час вивчення всіх предметів та інтегрованих курсів. Інформації про це немає в табелі, тож свідоцтво досягнень дає змогу глибше зрозуміти навчальний поступ дитини, а не лише побачити “сухі” бали.

Рівневе оцінювання, яке розпочинається з 3 класу Нової української школи, є плавним переходом від вербального оцінювання в 1–2-х класах до бального в базовій школі. Воно дає змогу й далі оцінювати не за предметам загалом, а за окремими результатами навчання дитини. Рівневе оцінювання зберігає цінності формувального оцінювання – відстеження особистісного розвитку кожного учня / учениці та його / її навчального поступу.

 


Вас може зацікавити...

Категорія: Новини | Переглядів: 836 | Додав: xFlooDx | Теги: свідоцтво досягнень, НУШ, досягнення, оцінювання | Рейтинг: 0.0/0

Для переходу на дану сторінку з мобільного пристрою відскануйте QR-код

Всього коментарів: 0

Додати коментар


Имя:*
E-Mail:
Коментар:
Підписка:1
Код *:

Популярні теги

Теги
Оголошення